Hátgerinc – diagnózis, operáció, kezelés

A hátfájás továbbra is fennáll? Sem a rehabilitáció, sem az infúziós terápia nem volt sikeres? Vesse magát alá célzott kezelésnek, közvetlenül a nehézség helyére. Ha szeretné elkerülni a műtétet és a gyógyszeres kezelést, vizsgáltassa ki magát gerincgyógyászaink egyikével. Miután kivizsgáltuk, röntgenellenőrzés mellett, közvetlenül a nehézség középpontjába irányuló, rendkívül sikeres injekció terápiának vetjük alá. Ez a rendkívül sikeres injekció terápia egy korszerű, vérmentes módszer, amely különböző gyulladáscsökkentő szerek felhasználásával a károsodás mértékétől függően akár teljes enyhülést is lehetővé tesz. Az injekció röntgenfelvétel alatti abszolút ellenőrzése biztosítja a gyógyszer pontos alkalmazását és megelőzi a szövődmények kialakulását.

Ne féljen a műtéttől. Még a gerincműtét is lehet biztonságos és rendkívül hatékony. A leggyakoribb ok, ami miatt a mini-revízióból műtétet kell végezni, a „porckorong kitüremkedések”. A műtét mindössze néhány éjszakás kórházi tartózkodást igényel, és az ezt követő rehabilitáció után a kellemetlenségek megszűnnek. Hatása meglepő, és a műtét utáni nehézség visszatérése, a szabályaink betartása után, ritka.

Ha fájdalmai vannak a csigolya károsodása miatt, annak csontritkulása vagy törése miatt, a csigolyák csontcementtel való feltöltése szintén sikeres, és egy kis metszésből történik. A kórházi tartózkodás csak rövid ideig tart, és a fájdalomcsillapítás, valamint az állapot súlyosbodásának megelőzése nyilvánvaló. Ezt az egészségügyi problémát nem lehet halogatni, és alapos előkészítés és vizsgálataink elvégzése után belátható időn belül kezelni kell.

 • Csontritkulás
 • Csigolyatörések
 • Porckorong ficam
 • Gerincdeformitások és skoliózis
 • Gerincfájdalom
 • Gerincfájdalom és porckorongprotrúzió – nukleoplasztika
 • Csigolya kompressziós törések és vertebroplastika
 • Porckorongműtét kis bemetszéssel
 • Porckorongműtét a szokásos módon
 • Csigolyatörések pótlása csontritkulás esetén
 • Törések stabilizálása
 • Nukleoplasztika
 • Vertebroplastika
 • Kezelés tablettákkal és kenőcsökkel
 • Ideggyökér-injekciók röntgenellenőrzés mellett
 • Ambuláns infúziós terápia
 • Intenzív hormonális infúziós terápia
 • Kórházi kezelés egyidejű infúziós és rehabilitációs terápiával
 • Lökéshullám-terápia
 • Rehabilitáció
 • Táplálékkiegészítők

Rádiófrekvenciás abláció (RFA)

– Tudta, hogy világszerte emberek milliói szenvednek hát- és nyakfájdalomtól, amely befolyásolja a mindennapi élettevékenységeket és a fizikai mozgást?

– A konzervatív kezeléssel általában javulást lehet elérni, de sok betegnél a hatás csak átmeneti?

– a hátfájásban szenvedők közel 50%-án nem segít a műtét?Rádiofrekvenčná ablácia (RFA)

– Az RFA egy minimálisan invazív eljárás, amely hőenergiát használ a fájdalomjelek forrásánál történő megszakítására. Az RFA a test különböző részein – hát, csípő, térd, váll, láb és nyak – jelentkező fájdalom (gyakran ízületi fájdalom) kezelésére is alkalmazható.

– Az RFA-val kezelt betegek több mint 70%-ánál hat-tizenkét hónapig – egyes esetekben évekig – tartó enyhülést tapasztalnak.

Krioterápia

– Minimálisan invazív eljárás, amelynek során egy szonda segítségével alacsony hőmérsékletet alkalmaznak az érintett területen, ezáltal befolyásolva az érzékszervi (szenzoros) fájdalomérző pályákat.

– Az eredmény a krónikus fájdalom tartós enyhülése az eljárást követő legalább 6 hónapon belül.

Az eljárás előtt

A diagnózis felállítása után, ha Ön alkalmas jelölt az RFA vagy a krioterápia alkalmazására, orvosa a következő információkat fogja Öntől kérni:

– milyen gyógyszereket, beleértve a gyógynövény-kiegészítőket is, szed jelenleg, és azok adagolását.

– ismert gyógyszer-, jód- vagy latexallergia

– az Ön jelenlegi egészségi állapota.

Előre gondoskodjon arról, hogy az eljárás után egy rokona vagy barátja hazavigye Önt.

Az eljárás során

– A kezelés kezdetén az orvos helyi érzéstelenítőt fecskendez az érintett területre.

– A speciális tű pontos elhelyezése röntgen-, ultrahang- vagy CT-vizsgálat ellenőrzése mellett történik. A tűbe helyezett elektróda segítségével először stimulálják az érintett terület közelében lévő idegeket, hogy segítsenek meghatározni az optimális kezelési helyet.

– Az eljárás során Ön ébren lesz, hogy visszajelzést adhasson az orvosnak.

– Miután a tűt és az elektródát megfelelően elhelyezték, megkezdődik a hő vagy hideg alkalmazása. Az idegszövet felmelegítése vagy lefagyasztása rövid idő után fájdalomcsillapításhoz vezet.

Mindkét eljárást alacsony szövődményszám kíséri. Csak rövid felépülési időre van szükség.

Ha a fájdalom visszatér, mindkét eljárás megismételhető.

Az eljárás után

– Mielőtt hazamegy, ellenőrizni fogják a vérnyomását és a pulzusát.

– Az eljárás után néhány napig kellemetlen érzés vagy fájdalom jelentkezhet a kezelt területen, de a legtöbb ember három napon belül visszatérhet a munkájához és a szokásos tevékenységeihez.

– A fájdalom enyhülése általában egy-három héttel az RFA után következik be, ami lehetővé teszi, hogy visszatérjen azokhoz a tevékenységekhez, amelyeket a krónikus fájdalom kialakulása előtt élvezett.

– Mint minden orvosi eljárásnak, ennek is vannak kockázatai. Kérdezze meg kezelőorvosát az RFA/krioterápiával kapcsolatos lehetséges kockázatokról, valamint arról, hogy a kezelés után milyen tevékenységek végezhetők.

– Ahogy az idegek képesek regenerálódni, a fájdalom visszatérhet. Ha ez megtörténik, egyeztessen orvosával, hogy mikor lehet megismételni az eljárást.