Klára (1944) csípőprotézis

Szeretnék köszönetet mondani az Orthopedica klinika vezetőjének, de az orvosok és ápolók egész csapatának is. A tartózkodásom alatti ellátás kiváló volt, beleértve az étkezést, a szoba tisztaságát és az ápolók hozzáállását. A műtét eseménytelenül zajlott, és 5 nap múlva már otthon voltam. Amíg a kórházban voltam, elkezdtem a rehabilitációt, és hat hónappal később már azt sem tudtam, hogy műízületem van. Sok köszönet és csodálatom az elvégzett munkáért a klinika minden orvosának és munkatársának jár.

Estera (1959) térdprotézis

Hosszú ideig térdproblémám volt, és az egyre fokozódó fájdalom miatt kénytelen voltam kórházba menni, hogy pontos diagnózist és kezelést kapjak. Magánkórházat szerettem volna, és egy barátom ajánlására utánanéztem a Clinica Orhopedicáról szóló információknak. Neki volt a leghosszabb tapasztalata és nagyon jó referenciái a piacunkon. Az első vizsgálatot négy nap alatt elvégezték, és az egész személyzet nagyon segítőkész volt. Az orvos ízületcserét javasolt, mert az ízületem annyira eldeformálódott, hogy nem lehetett megmenteni. Egy év elteltével mindenkinek köszönetet mondhatok a klinikán és örülök, hogy őket választottam. A kórházi tartózkodás rövid volt, a környezet tiszta és hangulatos, maga a műtét pedig remekül sikerült. Az egész klinikának csak a legjobbakat kívánom az elkövetkezendő években.

Katarína (1958) csípőprotézis

Szeretném kifejezni hálámat különösen az Orthopedica klinika vezetőjének, de a sebészek és ápolók egész csapatának is. Az ellátás ebben a kis kórházban kiváló volt, még a műtét is zökkenőmentesen zajlott, és 5 nap után már otthon voltam. Mankók segítségével lassan újra járni kezdtem, és 3 hónappal a műtét után már el is tehettem őket. Nagyon szépen köszönöm, és mindenkinek ajánlom ezt a klinikát.

Samuel (1991) szakadt meniszkusz

Aktív sportolóként gyerekkorom óta futok, és minden napra jutott valamilyen sporttevékenység. Egy szerencsétlen esés során a pályán elszakadt a meniszkusz a jobb térdemben, és gyors segítségre volt szükségem. A barátaim ajánlották az első ortopédiára szakosodott klinikát, és azonnal felhívtam őket, be tudtam jönni, és egy héttel később megműtöttek. Egy napot feküdtem, és egy hónappal később már aktívan sportolhattam. Köszönöm szépen az egész klinikának a szuper hozzáállást és törődést.

Nina (1989) térdprotézis

A Clinica Orhopedica-t a neten találtam meg, és nem bántam meg a pénzt, amit elköltöttem, mert a kórház egész környezete, a műtő és az egész orvosi csapat rendkívül profi volt. Örülök, hogy végre találtam egy olyan intézményt, ahol a beteg az első, és minden szolgáltatás megfelelt a felszámított összegnek, és három nap után hazamehettem. Köszönöm a kórház minden dolgozójának és további sok sikert kívánok.

Anton (1946) térdprotézis

Szeretném megköszönni a Clinica Orthopedica magánklinika minden dolgozójának, orvosának és ápolójának a kiváló ellátást, amelyet rövid ott tartózkodásom alatt nyújtottak. Ilyen kedves, segítőkész és előzékeny hozzáállással eddig még nem találkoztam az egészségügyben. Elmondhatom, hogy a beavatkozás egy szuperül felszerelt műtőben történt, és az azonnali rehabilitáció nagyon sokat segített abban, hogy a térdem teljesen rendbe jöjjön. Tényleg nincs panaszom, és nagyon hálás vagyok a segítségért és a gondoskodásért.

Milada (1946) porckorongműtét

Sok éven át a gerincemmel, de az ízületeimmel és az egész mozgásszervi rendszeremmel is problémáim voltak a munkám miatt. Ahogy öregedtem, a fájdalom már egy egyszerű sétánál is egyre erősebb lett, és csak mankó segítségével tudtam járni. Az injekciók, a gyakorlatok és a különböző pakolások vagy az elektroterápia már nem használtak. Szerettem volna megszabadulni a mozgáskorlátozástól, és legalább részben minimalizálni a hátamban és az ízületeimben jelentkező fájdalmat. Olyan kórházat kerestem, ahol rövid időn belül tudnak segíteni rajtam. Korábbi kollégáim és ismerőseim köréből értesültem egy ortopédiai magánklinikáról, amelyet személyesen is felkerestem. Utánanéztem az ott dolgozó orvosoknak, valamint a környezetnek és a nyújtott szolgáltatásoknak. Lenyűgözött a barátságos személyzet és az orvos professzionális hozzáállása, aki elvégzett egy első vizsgálatot, ahol megállapította, hogy a porckorongjaim elmozdultak. Két héten belül megműtöttek, és három hónap múlva már le tudtam tenni a mankóimat. Köszönöm a klinika minden dolgozójának, hogy lehetővé tették számomra, hogy mankó nélkül járjak.

Laura (1965) csípőprotézis

Egy örökletes ízületi deformitás miatt 3 évvel ezelőtt kénytelen voltam olyan klinikát keresni, amelyik segít nekem és kicseréli a jobb csípőízületemet. Egy nagyon jó barátom már átesett egy ilyen műtéten, és nagyon boldog volt, úgy járt, mint fiatal korában, és képes volt kedvenc túrázási tevékenységét folytatni. Az ő ajánlására jelentkeztem be egy pozsonyi magánklinikára, és elmondhatom, hogy a vizsgálattól a műtét utáni ellátásig minden tökéletes volt. Köszönöm az orvosoknak és a klinika teljes személyzetének a szuper ellátást, és csak boldog ügyfeleket kívánok a jövőben.

Stanislav (1942) térdprotézis

Nagyon örülök, hogy az Orthopedica magánklinika orvoscsoportját választottam, és mindenkinek köszönöm a nagyszerű ellátást és a sikeres műtétet. Alig tudtam már járni, és az ízületi csere után hihetetlenül megkönnyebbültem, és a lábam majdnem úgy működik, mint fiatalon. Ha valaki olyan klinikát keres, ahol néhány hét alatt megoldható egy ortopédiai probléma, akkor mindenképpen ajánlom az Orthopedica magánklinikát.

Adam (1951) csípőprotézis

Szeretnék köszönetet mondani az egész személyzetnek és különösen az ortopédiai magánklinika orvosainak, ahol műízületet kaptam, egy titániumot, és így újra fájdalommentesen tudtam járni. Nagyon dicsérem a klinika egész környezetét, a segítőkészséget a recepción és az orvosok, különösen a főorvos segítőkész hozzáállását. A műtét mindössze 2,5 órát vett igénybe, és szerencsére nem voltak műtét utáni nehézségeim. Rögtön a klinikán lassan rehabilitálódtam, és három nap múlva hazaindultam. Bátran ajánlom ezt a klinikát mindenkinek, akinek fontos az egészsége és megengedheti magának, hogy a kiváló, magas színvonalú ellátásért felárat fizessen.

Eva (1938) csípőprotézis

Az ösvénybaleset után az egészségemmel lejtőre kerültem. A törés nem gyógyult be úgy, ahogy kellett volna, és nagyon nehezen tudtam járni és felállni. Műtétre volt szükség, ezért az interneten klinikákat kerestem, és a különböző vizsgálatokból ismert orvosok alapján egy pozsonyi magánklinika mellett döntöttem. Elmondhatom, hogy kellemesen meglepett az egész ellátás, az előkészítés és maga a műtét, és nagyon nagyra értékelem az orvosok és nővérek hozzáállását. Ezért nagyon szépen köszönöm nekik mindazt, amit értem tettek.

Michal (1946) csípőprotézis

Balesetet szenvedtem egy építkezésen, és az orvosoknak egy éket kellett beültetniük a lábamba, mivel nyílt törésem volt. Tíz év után kezdtek megjelenni az ízületi fájdalmak, sántítottam és nem tudtam rendesen dolgozni. Meg kellett birkóznom a helyzettel, hogy még néhány évig teljes munkaidőben építkezési munkásként dolgozhassak. Olyan klinikát kerestem, ahol a beavatkozást a lehető leggyorsabban el lehet végezni, és ahol garantáltan a lehető leghamarabb visszatérhetek a munkába. Barátaim ajánlásai meggyőztek, és egy pozsonyi klinikát ajánlottak, ahová 180 km-t kellett utaznom, de már az első vizsgálaton időpontot kértem a műtétre. Nagyon örülök, hogy ezt a kórházat választottam, a műtét után 2 hónappal már dolgozhattam. Köszönöm szépen és minden jót kívánok a személyzetnek.

Alexandra (1948) térdprotézis

Örökletes csontdeformitásom különösen a térdízületeimben volt nyilvánvaló, és az ortopéd sebészem vizsgálata után egyértelmű volt, hogy nem kerülhetem el az ízületi csontpótlást. Olyan kórházat szerettem volna azonban, ahol nem kell hosszú ideig feküdnöm, és ahol a műtétet jó szakemberek végzik jó minőségű implantátummal és a lehető legkisebb fertőzésveszéllyel. Az interneten több lehetőséget is találtam, de a Clinica Orthopedica azért vonzott, mert ez volt az első Szlovákiában, és az egyetlen, amelyik szuper steril műtővel rendelkezett. Időpontot kértem egy vizsgálatra, megbeszéltem a műtét időpontját, külön fizettem az úgynevezett extra standardért, és 5-6 héttel később már szinte gond nélkül jártam, és újra el tudtam látni a háztartásomat. Nagyon köszönöm az egész klinikának.

Michal (1989) térdprotézis

Aktív sportolóként fiatal koromtól kezdve fociztam, teniszeztem és hokiztam, majd 16 éves koromban térdproblémák jelentkeztek, nem tudtam teljes mértékben futni, és a sporttevékenységem korlátozott maradt. Az egyetlen megoldás, hogy újra sportolhassak, a műtét volt. Az első pozsonyi ortopédiai magánklinikáról a környezetemből hallottam, főleg a sportklubokban vagy az öltözőkben. Elsősorban baráti ajánlások alapján döntöttem úgy, hogy az extra ellátásért többet fizetek, időpontot kértem egy első vizsgálatra, és három héten belül meg is műtöttek. A műtét jól sikerült, köszönöm a személyzetnek és az orvosoknak a szuper munkát.

Jarmila (1940) csípőprotézis

Ahogy teltek az évek, egyre nehezebbé vált a járás, és nem halogathattam tovább a térdműtétet. A fájdalom miatt nem tudtam normálisan járni, lépcsőt mászni, vagy megfelelően gondozni a házat és a kertet. Mivel nagyon szerettem volna újra száz százalékosan működni, olyan klinikát kerestem, ahol gyorsan tudnak rajtam segíteni. Egy jó barátom ajánlására az interneten kerestem információt a pozsonyi ORTHOPEDICA nevű ortopédiai magánklinikáról. Bár felárat kellett fizetni, nem haboztam, mert máshol nagyon sokat kellett volna várnom, és az én koromban már nem akartam késleltetni a szükséges érzéstelenítést. A műtét rövid idő alatt lezajlott, a főorvos kiváló hozzáállása, röntgen, MRI vizsgálatok – minden egy helyen. Az ízületi csere után néhány héttel már mankó nélkül jártam. A klinikán a rehabilitációs nővérek sokat segítettek, akiknek ezúton is köszönöm. Mindenkinek ajánlom ezt a klinikát, akit ismerek, mert a legtöbbjüknek már van mozgásszervi problémája.

Peter (1955) csípőprotézis

Szeretnék köszönetet mondani a Clinica Orthopedica teljes személyzetének, mert ilyen professzionális és ugyanakkor kedves hozzáállással még egyetlen kórházi intézményben sem találkoztam. Sok orvosnál jártam már, mivel veleszületett csípőízületi deformitásom volt, és már műtétre volt szükség. Sok röntgen és MRI vizsgálaton voltam, nem mindenhol találkozik az ember segítőkészséggel és az ember iránti tisztelettel. Ezen a klinikán valóban úgy éreztem, hogy az első ember – a beteg. Köszönöm szépen és remélem, hogy a jelenlegi kiváló egészségi állapotom még sokáig kitart.

Žaneta (1966) csípőprotézis

Néhány évvel ezelőtt kellett volna megműteni, de elhalasztottam, nagyon féltem, különösen a műtét utáni hosszú betegszabadságtól. Amikor már az ágyból is nehezen keltem ki, kinyitottam az internetet, és kerestem egy olyan klinikát, ahol minél hamarabb újra fitt lehetek. A Clinica Orthopedica mindössze 4 napos kórházi tartózkodást, kiváló minőségű titánízületet, rehabilitációt és korai visszatérést a munkába ajánlott. Két héten belül minden szükséges vizsgálatot elvégeztek, és a műtétre is sor került. Mindent, amit ígértek, teljesítettek, és 6 hét múlva visszatértem a munkába. Köszönöm az egész személyzetnek és különösen a klinika sebészeti csapatának.

Viliam (1951) csípőprotézis

Elsősorban azért döntöttem úgy, hogy nem állami egészségügyi intézménybe megyek, mert a lakóhelyem szerinti kórházban hosszú volt a várakozási idő. A csípőízületem kiterjedt károsodása miatt, amelyet a röntgen- és az MRI-vizsgálat is kimutatott, a lehető leghamarabb meg kellett műteni. Ezért úgy döntöttem, hogy nem halogatom a műtétet, és időpontot kértem az első vizsgálatra. A professzionális megközelítés, a személyzet segítőkészsége, valamint a klinika otthonos környezete sokat számított abban, hogy azonnal időpontot kértem a műtétre. Mindössze 4 napot töltöttem a kórházban, ezalatt a személyzet kiválóan gondoskodott rólam. Boldog vagyok, hogy újra teljes mértékben működőképes vagyok, és újra tudok dolgozni a ház és a kert körül. Nagyon hálás vagyok a Clinica Orthopedica vezető sebészének és az egész sebészi csapatnak.

Stanislav (1956) térdprotézis

Nagyra értékelem nemcsak a klinika orvosainak, hanem az ápolóknak és a személyzetnek, valamint a rehabilitációs dolgozóknak a hozzáállását is. Az én esetemben már elkerülhetetlen volt a műtét, a nagy fájdalom miatt alig tudtam járni és nagyon sántítottam. A protézis minősége és a maximálisan steril műtő, valamint a rövid kórházi tartózkodás is sokat nyomott a latban a döntésemben. Mindenkinek ajánlom az Orthopedica Klinikát, akinek nehézségei vannak a mozgással, nemcsak a térddel, hanem a gerinccel vagy a csípőízülettel is.

Michal (1953) csípőprotézis

Ahogy teltek az évek, egyre nehezebben tudtam járni, amit a széteső csípőízületem okozott. Amikor lassan már nem tudtam felállni a székemből, keresnem kellett egy kórházat, ahol műízületet tudtak beültetni. Az állami kórházakban több évet kellett várnom, ezért a magánszektorban kerestem megoldást. Amikor a Clinica Orthopedica mellett döntöttem, az implantátum minősége és a szuper steril szoba, amivel akkoriban senki más nem rendelkezett az országban, sokat nyomott a latban. Köszönhetem nekik a jól végzett munkát, mert az életem még 5 évvel a műtét után is fájdalommentes és aktív.

Leo (1989) szakadt meniszkusz

Aktív sportolóként gyerekkorom óta futok, különböző táborokban vettem részt, és a sport minden nap napirenden volt. Egy szerencsétlen focirúgásnál elszakadt a meniszkusz a jobb térdemben, ezt a fájdalmat senkinek sem kívánom. Gyorsan szükségem volt szakmai beavatkozásra és tanácsra, hogy mi legyen a következő lépés. Az interneten találtam meg az első ortopédiára szakosodott klinikát egy orvoscsoporttal,akiket már ismertem más kórházakból. Mindent, beleértve az elsősegélynyújtást is, nagyon gyorsan elintéztek. Néhány héttel később megműtöttek, a meniszkuszt részben ki kellett vágni, 1 napig feküdhettem, és néhány héttel később már sportolhattam is. Egy év múlva, az Ortopédiai Klinikán is elvégzett rehabilitációnak köszönhetően már teljes értékűen sportoltam. Természetesen óvatosabb vagyok, de ha a jövőben ismét sportsérülés történik velem, biztosan újra ehhez a klinikához fordulok.

Šimon (1951) csípőprotézis

Úgy döntöttem, hogy egy nem állami egészségügyi intézménybe megyek, mert a helyi kórházban hosszú volt a várakozási idő. A csípőízületem röntgenfelvételen kimutatott kiterjedt károsodása miatt a lehető leghamarabb meg kellett műteni, hogy megakadályozzam a teljes szétesést. Minden alkalommal, amikor felkeltem az ágyból, hatalmas problémáim voltak, alig tudtam járni és sántítottam a fájdalom miatt. Gyorsan kellett döntenem, és időpontot kértem egy első vizsgálatra. A professzionális hozzáállás, a hajlandóság, hogy mindent elmagyarázzanak a diagnózisommal kapcsolatban, valamint a klinika környezete meggyőzött arról, hogy az Orthopedica-ban végeztessem el a műtétet. Mindössze 3 éjszakát töltöttem egy hangulatos, teljes felszereltségű szobában, és mindenben, amire szükségem volt, eleget tettek. A műtét utáni vizsgálat jól sikerült, és a várt nagy fájdalom elmaradt. Boldog vagyok, hogy újra tudok működni és normálisan élni. Köszönöm szépen az egész sebészeti csapatnak és a személyzetnek, bárkinek ajánlom ezt a magánklinikát, akit ismerek.

Zlatica (1958) csípőprotézis

Néhány évvel ezelőtt meg kellett volna műteni, de nagyon féltem, mint mindenki, akinek kórházban kell lennie. Végül olyan nagy fájdalmaim voltak, hogy megtaláltam a Clinica Orthopedica-t, mert rövid volt a várakozási idő, és a kórházi tartózkodás csak 4 nap volt. Egy hónapon belül minden szükséges vizsgálatot elvégeztek rajtam, és a műtétre is sor került. Nagyon kellemesen meglepett nemcsak az orvosok, hanem az egész személyzet emberi és nyitott hozzáállása, beleértve a recepcióst is. A legjobb minőségű titánízületet kaptam, és kijelenthetem, hogy az életem rohamosan jobbra változott, nincsenek nehézségeim, könnyű túrákat teszek, minden házimunkát elvégzek, és normális, aktív életet élek. A Clinica Orthopedica-t bátran ajánlom mindenkinek, aki hasonló nehézségekkel küzd. Hálás vagyok az egész sebészeti csapatnak és a klinika személyzetének, csak boldog ügyfeleket kívánok a jövőben.

Jaroslav (1952) térdprotézis

A munkám miatt állandóan talpon voltam és mozgásban voltam, és már évek óta szenvedtem térdfájdalmaktól. Később minden lépésnél fájdalmat éreztem, és nehézségek léptek fel a járás és a stabilitás terén. Nem is beszélve a korlátozott sportolásról vagy túrázásról. Olyan klinikát kerestem, ahol professzionális beavatkozást végeznek minőségi implantátummal, felesleges várakozás nélkül. Az ortopéd orvosom ajánlása alapján, az injekciókat, rehabilitációt stb. tartalmazó ambuláns kezelés után az interneten kerestem információt az országunk első magánklinikájáról, a Clinica Orthopedica-ról. Időpontot kértem egy első vizsgálatra, ahol azt javasolták, hogy a lehető leghamarabb cseréljék ki a térdízületemet. Három héten belül megműtöttek, és elmondhatom, hogy nagyon kellemesen meglepett az ellátás, a személyzet és a klinika környezete. Még 2 évvel a műtét után is remekül érzem magam, részben még mindig dolgozom, újra el tudok menni a hegyekbe és gond nélkül tudok járni. Nagyon köszönöm az egész sebészeti csapatnak és a klinika ápolóinak.

Eleonóra (1944) csípőprotézis

Néhány évvel ezelőtt meg kellett volna műteni, de elhalasztottam, nagyon féltem, mint talán mindenki, aki egy nagyobb műtét előtt áll. Végül olyan fájdalmaim voltak, hogy megtaláltam a Clinica Orthopedica-t, mert rövid volt a várakozási idő és a kórházi tartózkodás is csak 4 nap volt. Egy hónapon belül minden szükséges vizsgálatot elvégeztek rajtam, és a műtétre is sor került. Különösen nagyra értékelem az orvosok hozzáállását, az egész személyzetet, beleértve a recepcióst is, ilyen segítőkész, kedves viselkedéssel már ritkán találkozom. A legjobb minőségű titánízületet kaptam, és kijelenthetem, hogy az életem 180 fokos fordulatot vett, nincsenek nehézségeim, könnyű túrákra járok, minden házimunkát elvégzek, és normális, aktív életet élek. A Clinica Orthopedica-t bátran ajánlom mindenkinek, aki hasonló nehézségekkel küzd. Rendkívül hálás vagyok a klinika teljes sebészi csapatának és személyzetének, minden jót kívánok nekik az elkövetkező években.

Miroslava (1959) csípőprotézis

Az állapotom következtében a lábam mindig 1 cm-rel rövidebb volt, ami befolyásolta a járásomat, és később nagy fájdalmat okozott nekem minden mozgásnál. Miután több évig gyógyszeres kezelésen éltem, ami természetesen rossz hatással volt a májamra és az egész szervezetemre, úgy döntöttem, hogy a megoldást a műtétben – az ízületi csere – keresem. Egy nagyon jó barátom ajánlására találtam rá a Clinica Orthopedicára, amely akkoriban az egyetlen volt hazánkban, ahol ortopédiai műtéteket végeztek. A recepción kellemesen meglepett a hozzáállás, és három nappal később már időpontot is kaptam egy első konzultációra. Itt alapos vizsgálat után az elsődleges orvos ízületcserét javasolt, mivel az ízületet a teljes eldeformálódás, sőt szétesés veszélye fenyegette. A műtétet 4 hétre tűzték ki, nagyon féltem az egész procedúrától, elvégre ki szereti a kórházakat….Meglepett a klinika nyugodt, családias légköre, ami nagyon jó hatással volt a pszichémre, és egyáltalán nem voltam tudatában annak, hogy mi vár rám. Nem is tudom, hogyan, a műtét után egy kényelmes szobában voltam, másnap egy szakképzett nővér segítségével megtettem az első lépéseimet – és 4 nappal később már mankóval mentem haza. 6 hónap múlva már szinte teljesen fitt voltam, végre normálisan tudtam létezni – és még mindig tudok, 6 évvel a műtét után. Mindenkinek, akinek ortopédiai problémája van, csak ajánlani tudom ezt a klinikát, mert bár jelentős összeget kell fizetni az extra ellátásért – de mindenképpen megéri, és a visszatért fájdalommentes mozgás is megéri. Még egyszer köszönöm mindenkinek.

Alica (1978) térdprotézis

Aktív sportolóként számos kisebb-nagyobb sérülésen estem át, és a térdfájdalmam korlátozta a további sporttevékenységemet. A lehetséges komplikációk – gyulladás, fertőzés… – miatt, amelyekről több forrásból is hallottam, és amelyek általában a kórházi sterilitás hiányából adódnak, egy olyan klinikát kerestem, ahol szuper steril műtő van. Egy barátom ajánlására felvettem a kapcsolatot a Clinica Orthopedica-val, amelynek van ilyen műtője, és 3 héten belül megtörténtek a műtét előtti vizsgálatok. További 2 héten belül térdprotézisem volt. 4 hónap múlva már folytathattam a sportolást, közvetlenül a klinikán, Zuzka szakértő rehabilitációs nővér irányításával hatékony rehabilitációs foglalkozásokon vettem részt, ami sokat segített a gyógyulásomban. Hálás vagyok a klinika egész csapatának, az ápolóknak és a többi dolgozónak, akik kiválóan gondoskodtak rólam. Kívánok minden jót és még sok boldog beteget.

Alojz (1955) csípőprotézis

Elsősorban azért döntöttem úgy, hogy nem állami egészségügyi intézménybe megyek, mert a lakóhelyem szerinti kórházban hosszú volt a várakozási idő. A csípőízületem kiterjedt károsodása miatt, amelyet a röntgenvizsgálat kimutatott, a lehető leghamarabb meg kellett műteni. Minden alkalommal, amikor felkeltem az ágyból, óriási problémáim voltak, a fájdalom miatt nehezen tudtam járni, sántítottam, és nagy nehézséget okozott a napi teendőim elvégzése. Ezért úgy döntöttem, hogy nem halogatom a műtétet, és időpontot kértem egy első vizsgálatra. A professzionális hozzáállás, a készség, hogy mindent elmagyarázzanak a diagnózisommal kapcsolatban, valamint a klinika környezete meggyőzött arról, hogy jó helyen járok. A következő hónapra kaptam időpontot a műtétre, amely kevesebb mint három órát vett igénybe. Mindössze 4 napot töltöttem a kórházban, ezalatt a mindig jól összeszokott személyzet kiválóan gondoskodott rólam. Otthon éreztem magam, amire szükségem volt, azt megkaptam. A sebem jól gyógyult, a műtét utáni kivizsgálásom is jól sikerült. Boldog vagyok, hogy újra teljes mértékben működőképes vagyok és dolgozhatok. Nagyon hálás vagyok a Clinica Orthopedica vezető sebészének és az egész sebészi csapatnak.

Jozef (1942) térdprotézis

Több éven át szenvedtem térdfájdalomtól, a munkám miatt, ahol állandóan talpon vagyok, fokozatosan elvesztettem az erőmet a lábamban, minden lépésnél fájt, és nehézséget okozott a járás és a stabilitás. Olyan klinikát kerestem, ahol szakszerű eljárást végeznek jó minőségű implantátummal és felesleges várakozás nélkül . Hosszú ambuláns kezelés, sok injekció, rehabilitáció stb. után az ortopéd orvosom ajánlására az interneten kerestem információt a Clinica Orthopedica-ról. Időpontot kértem egy első vizsgálatra, ahol a lehető legrövidebb időn belül térdprotézist javasoltak. Egy hónapon belül megműtöttek, és elmondhatom, hogy nagyon kellemesen meglepett az ellátás, a személyzet és a klinika környezete. Még 3 évvel a műtét után is úgy érzem, mintha újjászülettem volna, újra tudok sportolni, gond nélkül tudok járni és dolgozni. Köszönöm szépen az egész sebészcsapatnak, és meggyőződésem, hogy ha a másik térdemet is meg kell műteni, ismét ennek a nem állami klinikának a kiváló szolgáltatásait fogom választani.

Jana (1945) csípőprotézis

Tizenéves korom óta csípőproblémáim vannak, és tudtam, hogy az enyhe fájdalmat és a bizonytalan járást az ízület veleszületett deformitása okozza. Ahogy teltek az évek, egyre nehezebb volt felállni az ágyból vagy a székből. Ülőmunkát végeztem, ami szintén nem segített a diagnózis javításában. Amikor 2007-ben a műtét mellett döntöttem, olyan szakembereket kerestem, akik valóban segíthetnek abban, hogy életem következő éveit minőségben éljem. Akkoriban nem volt túl sok lehetőség, ezért egy magánklinikát választottam, amely hazánkban elsőként foglalkozott ortopédiai műtétekkel. Személyesen kerestem fel, és időpontot kértem a főorvosnál, mivel az első benyomásom kiváló volt. Nem bántam meg, és örülök, hogy ezt a kis klinikát választottam, ahol a legjobb minőségű titán implantátumot kaptam, és az orvosok csapata nagyszerű munkát végzett. Eddig is hálás vagyok nekik és rendszeresen járok évente kontrollra.

Alena (1944) térdprotézis

Örökletes csontdeformitásom idősebb korban mutatkozott meg, különösen a térdízületeimben, és az ortopéd sebészem átfogó vizsgálata után egyértelművé vált, hogy nem kerülhetem el a műtétet – az ízületi csontpótlást. Olyan kórházat szerettem volna azonban, ahol nem fekszem három hétig vagy még tovább mozdulatlanul, és ahol a műtétet jó szakemberek végzik el, jó minőségű implantátummal. Az interneten több lehetőség is kínálkozott, de a Clinica Orthopedica azért vonzott, mert Szlovákiában ez volt az első, és az egyetlen, amelyik szuper steril műtővel rendelkezik. Ez is szerepet játszott a döntésemben, amit nem bántam meg, mert a műtét után egy hónappal már szinte gond nélkül jártam, és egy év elteltével már azt sem tudtam, hogy fáj a térdem. Nagyon köszönöm az egész klinikának.

Martin (1939) csípőprotézis

Ahogy teltek az évek, egyre nehezebben tudtam felállni és járni. Olyan klinikát kerestem, ahol a lehető leghamarabb időpontot kaphatnék egy kivizsgálásra és műtétre. A gyermekeim megtalálták az első szakklinikát a környékünkön, és azonnal időpontot kértem. Az ízületem szétesőben volt, és műtétre volt szükség – egy hónapon belül elvégezték. Dicsérem az orvosok és az egész személyzet hozzáállását és nyílt kommunikációját, pontosan tudtam, mire számíthatok, milyen protézist kapok stb… A rehabilitációt már a lakóhelyemen végeztem, a műtét utáni utókezelés kiváló volt, és 5 év után is fájdalom nélkül járok. Egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, hogy erre a klinikára esett a választásom.

Svetlana (1956) térdprotézis

Nagyon nagyra értékelem nemcsak a Clinica Orthopedica orvosainak, hanem az ápolóknak és általában az egész személyzetnek a hozzáállását. Az én esetemben már elkerülhetetlen volt a műtét, a nagy fájdalom miatt alig tudtam járni, és mankó nélkül nem tudtam mozogni. A protézis minősége, a steril szoba, az otthoni környezet és a rövid kórházi tartózkodás nagyban befolyásolt a döntésemben. Tudom, hogy ha a másik térdemet is meg kell csináltatnom, ismét ehhez a nagyszerű klinikához fogok fordulni. Őszintén ajánlom mindenkinek, akinek nehézségei vannak a mozgással, és anyagilag megengedheti magának, hogy egy ilyen műtétet és a kínált kiváló színvonalat vállalja.

Mária (1942) porckorongműtét

Mivel egész életemben a gyáriparban dolgoztam, évek óta problémáim vannak különösen a gerincemmel, de az ízületeimmel és a mozgásszervi rendszeremmel is. Az életkor előrehaladtával minden fokozódott, és már nyugdíjasként mankó segítségével jártam. Az injekciók, a gyakorlatok és a különböző pakolások vagy az elektroterápia már nem használtak. Szerettem volna megszabadulni a mozgáskorlátozottságtól, és legalább részben minimalizálni a hátam és az ízületeim fájdalmát. Olyan kórházat kerestem, ahol rövid időn belül tudnak segíteni. Korábbi kollégáim és ismerőseim köréből értesültem egy ortopédiai magánklinikáról, amelyet személyesen is felkerestem. Utánanéztem az ott dolgozó orvosoknak, valamint a környezetnek és a nyújtott szolgáltatásoknak. Lenyűgözött a barátságos személyzet és az orvos professzionális hozzáállása, aki elvégzett egy első vizsgálatot, ahol megállapította, hogy a porckorongjaim elmozdultak. Két héten belül megműtöttek, és három hónap múlva már le tudtam tenni a mankóimat. Köszönöm a klinika minden dolgozójának, hogy lehetővé tették számomra, hogy mankó nélkül járjak.

Malvína (1936) csípőprotézis

Az első műtét – csípőprotézis – után tudtam, hogy lesz egy második műtétem is. Az örökletes deformitás és az ezzel járó, nem csak a járással kapcsolatos nehézségek vezettek a kórházba. Az első esetben a városunk állami kórházában bonyolult műtéten estem át. A több hetes fekvés, a lassú felépülés, a rehabilitáció és minden egyéb hosszú időre elvette az elszántságomat, hogy még egyszer megcsináljam. Pár év múlva azonban újra kezdődtek a fájdalmak, és amikor már nem tudtam lassan felállni a székből, elkezdtem olyan kórházat keresni, ahol maximum egy hétig feküdhetek, és minőségi rehabilitációt is biztosítanak, ami rendkívül fontos a műtét után. Megtaláltam az Orthopedica nevű magánklinikát, a lányom mindent megtudott, amire szükségem volt, és bejelentett egy első vizsgálatra. Három héten belül megtörtént a műtét. Ezt követően másnap már mankó segítségével jártam néhány lépést, az 5. napon már otthon voltam. Szerencsére nem volt műtét utáni komplikáció, és ha újra ízületpótló műtétre kerülne sor, mindenképpen ezt a kórházat választanám. Eddig is hálás vagyok az orvosoknak, nővéreknek és a klinika egész csapatának.

Ivan (1944) csípőprotézis

Ahogy teltek az évek, egyre több problémám volt a járással, sántítottam, és csak nagy nehezen és fájdalommal tudtam lépcsőt mászni. Természetesen eljött a nap, amikor úgy döntöttem, hogy elég volt, és életem következő éveit aktív nyugdíjasként szeretném eltölteni. Ebben az országban viszonylag elég csípőprotézis lehetőség van. Mivel azonban az állami kórházak több éves várakozási időt adtak, más megoldást kerestem. Egy pozsonyi magánklinikában bíztam meg, mert örömmel fogadtam a rövid, szinte semmi várakozási időt és a barátságos személyzetet. Sokat nyomott a latban az implantátum minősége és a szuper steril szoba is, amilyennel akkoriban Szlovákiában senki más nem rendelkezett. Köszönetet mondhatok nekik a jól végzett munkáért, mert az életem 6 évvel a műtét után is teljes és aktív.

Svetlana (1949) térdprotézis

Éppen megszületett a harmadik unokám, amikor már nem tudtam tovább halogatni a térdműtétet. A fájdalom miatt nem tudtam normálisan járni, lépcsőt mászni, vagy megfelelően gondoskodni az unokáimról és a kutyámról. Egy jó barátom ajánlására az interneten kerestem információt a pozsonyi ORTHOPEDICA nevű magánklinikáról. Bár külön díjat kértek érte, nem haboztam, mert máshol több hónapot, ha nem éveket kellett volna várnom. A beavatkozás kiválóan sikerült, egy hónappal az ízületpótlás után már szinte fájdalommentesen jártam. A klinikán a rehabilitációs nővérek sokat segítettek, köszönöm nekik a szuper ellátást.

Marián (1985) térdprotézis

Aktív sportolóként már gyermekkorom óta megterheltem az egész mozgásszervi rendszeremet, és viszonylag fiatalon problémák alakultak ki a térdízületeimben. Sporttevékenységeim hirtelen korlátozódtak, és az egyetlen megoldás, hogy visszatérjek a korábbi életmódomhoz, a műtét volt. Sportoló barátaimtól hallottam egy pozsonyi ortopédiai magánklinikáról. Különösen a barátaim ajánlása alapján döntöttem úgy, hogy fizetek az extra ellátásért – és nem bántam meg. A műtét jól sikerült, és még 5 év elteltével is hálás vagyok a klinika egész csapatának a szuper munkájukért.

Ján (1939) csípőprotézis

Szeretném nagyon megköszönni az ortopédiai klinika orvosainak és teljes személyzetének, ahol két évvel ezelőtt az ízületi plasztikámat végezték. Az egész előkészítés és műtét, valamint az azt követő 5 napos kórházi tartózkodás ragyogóan sikerült, a személyzet és az orvosok csodálatosak és nagyszerű szakemberek voltak. Köszönöm mindenkinek a klinikán, és csak a legjobbakat kívánom az elkövetkező években.

Peter (1935) csípőprotézis

Valószínűleg sok korombeli ember szenved különböző mozgásszervi problémáktól, de az én fájdalmam már évek óta fennállt, minden nap hatalmas erőfeszítéssel és fájdalommal keltem fel, az injekciók már nem használtak, az egyetlen megoldás az ízületi csere volt. Miután alaposan mérlegeltem az érveket és ellenérveket, a többletköltségek ellenére a magánrendelés mellett döntöttem. A Clinica Orthopedica mellett döntöttem, mivel nagyon jó neve volt, minőségi protéziseket készítettek, tanúsítvánnyal, és közel volt a lakásomhoz. Nagyra értékeltem az orvosok és a nővérek hozzáállását, és különösen a műtétre való rövid várakozást. Minden tökéletesen ment, néhány hét múlva már csak egy mankóval jártam. Három év elteltével a korom ellenére fájdalom nélkül tudok mozogni. Még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek a klinikán, különösen az orvosoknak, akik tényleg nagyszerűen végzik a szakmájukat.

Etela (1944) csípőprotézis

Néhány évvel ezelőtt meg kellett volna műteni, de elhalasztottam, mert nagyon féltem. Végül a lányom rendelt be egy ortopédiai magánklinikára, mert a várakozási idő rövid volt, és már az ágyból sem tudtam felkelni. Egy héten belül minden szükséges vizsgálatot elvégeztek rajtam, és 10 nappal később megtörtént a műtét. Különösen az orvosok hozzáállása volt kiváló, de az egész személyzeté is. A legjobb minőségű titánízületet kaptam, és az életem végre visszatért a normális kerékvágásba. Egy év elteltével már nincsenek nehézségeim. A Clinica Orthopedica-t bátran ajánlom mindenkinek, aki hasonló nehézségekkel küzd. Rendkívül hálás vagyok a klinika teljes sebészi csapatának és személyzetének, minden jót kívánok nekik az elkövetkező években.

Miriam (1946) csípőprotézis

A bal lábam születésem óta egy kicsit rövidebb, és nagy fájdalmat éreztem járás közben. Egy jó barátom ajánlására találtam egy ortopédiai klinikát, ahol rövid volt a várakozási idő. A segítőkész főorvos egy MR-vizsgálat elvégzése után azonnal felállította a diagnózist, és csípőprotézist javasolt. Viszonylag gyorsan felépültem a műtétből, és már másnap, még a kórházban elkezdtem tornázni és mankóval lépkedni. Négy hónap múlva végre normálisan tudtam járni! Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a klinikát, felárat kell fizetni, de megéri. Köszönöm mindenkinek nagyon szépen.

Alica (1989) térdprotézis

Aktív sportolóként számos kisebb-nagyobb sérülésen estem át, és a térdfájdalom korlátozta a további sporttevékenységemet. Ismerve a gyakori műtét utáni gyulladást stb. csak olyan klinikát kerestem, ahol maximálisan steril műtőhelyiség van. Egy kollégám ajánlására kerestem fel a Clinica Orthopedica-t, ahol 2 héten belül térdprotézist kaptam. Fél év és rendszeres rehabilitáció után folytathattam a sportolást. Hálás vagyok az egész csapatnak, a nővéreknek és a klinika vezetőjének, akik kiválóan gondoskodtak rólam. Mindenkinek boldog betegeket kívánok.

Jaromír (1958) csípőprotézis

A Clinica Orthopedica, egy nem állami egészségügyi intézményt választottam, elsősorban azért, mert a lakóhelyem szerinti kórházban hosszú volt a várakozási idő. A csípőízületem kiterjedt károsodása miatt a lehető leghamarabb meg kellett műteni. A műtét mindössze 3 órát vett igénybe, és egy kiváló minőségű titánízületet kaptam. A seb jól gyógyult, a műtét utáni vizsgálat is jól sikerült, és a becsületes rehabilitációnak köszönhetően újra dolgozhatok. Nagyon köszönöm az összes orvosnak, valamint az egész sebészeti csapatnak és a nővéreknek.

Michal (1951) térdprotézis

Több éven át szenvedtem térdfájdalomtól, mivel egész nap talpon voltam a munkahelyemen, fokozatosan egyre nehezebbé vált a járás, és fájdalommal keltem fel a munkába. Olyan klinikát kerestem, ahol a legjobb, nagy tapasztalattal rendelkező orvosok voltak. A fiam ajánlott egy klinikát Ruzinovban, amely az első volt a környékünkön, és a környékemről már több embert is megműtöttek itt. Időpontot kértem egy első vizsgálatra, és 3 héttel később megműtöttek. Mindenkinek ajánlom a Clinica Orthopedica orvosi csapatát, az ellátás is kiváló volt, köszönöm mindenkinek.

Ján (1948) csípőprotézis

Egy évet vártam az ízületpótlásra, és lassan már mozdulni sem tudtam. Ezért az interneten kerestem egy magánintézményt. A szuper steril műtő és a rövid műtét utáni ágyban tartózkodás mérlegelt. Nem bántam meg és mindenkinek ajánlom a Clinica Orthopedica kórházat. Nagyon kedves hozzáállás, kiváló ételek és az orvosok minden gondossága.

Stano (1980) térdprotézis

A CLINICA ORTHOPEDICA kórház teljes személyzetét dicsérem, kiváló megközelítés, gyors diagnózis és kényelmes tartózkodás, mint egy szállodában. Újra sportolhatok, és minden tevékenységet a lehető legteljesebb mértékben folytathatok. Hálás vagyok a műtét utáni ellátásért és az alapos rehabilitációért is. Mindenképpen tovább fogom ajánlani Önöket.

Mária (1959) csípőprotézis

Születésemtől fogva a jobb lábam egy kicsit rövidebb volt, és később minden lépésnél fájdalmat éreztem. Egy barátom ajánlására úgy döntöttem, hogy elmegyek az Orthopedicába, ahol rövidek voltak a várakozási idők. A műtét után remekül éreztem magam, az enyhe fájdalom csak rövid ideig tartott, nagyra értékeltem az azonnali rehabilitációt a műtét utáni napon. Egy hónapos gyógyfürdő kezelésben is részesültem, és egy évvel a műtét után teljesen fitt vagyok! Köszönöm a kórház teljes személyzetének és sok boldog beteget kívánok!

Alica (1989) térdprotézis

Hálás vagyok a nővéreknek és az Orthopedica főorvosának, akik kiválóan gondoskodtak rólam az ottlétem alatt. A műtét zökkenőmentesen zajlott, a kórházban töltött három éjszakám nagyon gyorsan eltelt, és köszönöm nekik a műtét tökéletes eredményét.

Martin (1940) térdprotézis

Néhány éve szenvedtem térdfájdalomtól, és mivel a munkám miatt állandóan talpon vagyok, ez csak rosszabbodott. Olyan klinikát kerestem, ahol a lehető leghamarabb elvégeznek egy speciális beavatkozást egy életre szóló implantátummal . Hosszú ambuláns kezelés, rengeteg injekció, rehabilitáció stb. után az ortopéd orvosom ajánlása alapján mindent felkutattam az interneten a Clinica Orthopedica-ról. Időpontot kértem egy első vizsgálatra, ahol az orvos minden szükséges információt megadott, és egy hónapon belül megműtöttek. Elmondhatom, hogy nagyon kellemesen meglepett az ellátás, a személyzet és a klinika környezete. Őszintén köszönöm az egész sebészeti csapatnak és örülök, hogy ezt a kórházat választottam.

Alexandra (1958) csípőprotézis

Fiatal korom óta problémáim vannak a csípőízületemmel. A szülés után és ahogy öregedtem, a problémák egyre súlyosbodtak, és csak idő kérdése volt, hogy mikor döntök a műtét mellett. Három éven át botot használtam, hogy segítsen járni, de aztán eljött a D-nap, és meghoztam a döntést. A klinikát egy barátom ajánlotta nekem, akinek többször is jó személyes tapasztalatai voltak. Az a tény, hogy a klinika szupersteril műtőt üzemeltet, ami szerintem szintén nagyon fontos egy ilyen típusú műtétnél, szintén nagy tényező volt. Fél éve volt a műtétem, és az egészségi állapotom a beavatkozás után napról napra javult, komplikációk nélkül. Összehasonlíthatatlan érzés: nem tudtam járni, és hirtelen tudok járni. Ma már tudatosan kell vigyáznom, hogy ne tegyek egy nem kívánatos mozdulatot, és az, hogy fájdalommentesen tudok járni, számomra adott. Az életminőség jelentősen megváltozott. Mindezért nagy köszönet Jakubik doktornak és az egész sebészeti csapatnak és személyzetnek. Az első felvételtől a klinikáról való elbocsátásig – tökéletes hozzáállás az ügyfélhez és színvonal feletti ellátás. Mindenkinek ajánlom ezt a klinikát, aki még nem döntött – a helyreállított fájdalommentes mozgásért járó jelentős befektetés mindenképpen megéri.