Kórházi tartózkodás

A kórházi kezelés többnapos kórházi tartózkodás, amely alatt a beteg folyamatos kezelésben részesül: rehabilitáció, ortopédiai vagy műtét. Gerincfájdalom esetén infúziós terápiával, diagnosztikával, mágneses rezonanciás képalkotással és kontrollált injekciókkal járó tartózkodást biztosítunk. Sokszor a betegek a mozgásszervi mobilitás javítása vagy az izmok erősítése céljából is kórházi kezelésre szorulnak, mint műtét utáni vagy poszttraumás állapotok.

Sebészeti kezelés

Kórházunkban élünk az úgynevezett egynapos sebészet lehetőségeivel, amikor a betegek kisebb sebészeti beavatkozásokra érkeznek, amelyeket az érkezésük napján végeznek el. Sokszor még aznap vagy 24 órán belül távoznak. Az egynapos ellátás során a betegek olyan kisebb műtéteket vesznek igénybe, mint az artroszkópia, a görbe lábujjak műtétje, a raktározott fémanyag eltávolítása más műtétek után, a kéztőalagút műtét, kisebb vállstabilizáló törések, térdstabilizálás vagy más kisebb műtétek, amelyek nem igényelnek hosszabb távú ellátást.

Egy másik sebészeti kezelés, amelyre kórházunk összpontosít, és amely hosszabb kórházi tartózkodást igényel, a nagyobb ízületi műtétek, különösen a csípőprotézisek, térdprotézisek, boka-, könyök- vagy vállprotézisek. Nagyon gyakran kerülnek kórházba és műtik meg a betegeket gerincproblémák miatt, amikor az idegnyomás csökkentése vagy a gerinc stabilizálása érdekében porckorong- vagy gerinctér-kezeléseket végeznek.

Altatás

Szakembereink helyi érzéstelenítést és regionális érzéstelenítést alkalmaznak a kisebb beavatkozásoknál. A gerincérzéstelenítés epidurális fájdalomcsillapítással és a minimális mellékhatásokkal járó, korszerű inhalációs gázokkal végzett általános inhalációs, alacsony áramlású érzéstelenítés a standard.

Intenzív osztály (ICU)

Az intenzív osztály a súlyos állapotú betegek ellátására specializált egység, különösen közvetlenül a műtét után. Jól felszerelt intenzív osztályunknak és szakképzett személyzetünknek köszönhetően még a nehéz műtéteket is képesek vagyunk kezelni, beleértve például a műízületek újrabeültetését. Mind a műtőben, mind az intenzív osztályon nemcsak az áram és az orvosi gázok folyamatos rendelkezésre állása, hanem a páciens életfunkcióinak folyamatos megfigyelési lehetősége is biztosítja a műtét utáni komplikációk megelőzését. Az egység önálló lélegeztetőgéppel, altatógéppel, valamint a legújabb generációs, teljes újraélesztő berendezéssel van ellátva.

Rehabilitáció

Szakmai teljesítményünknek köszönhetően megengedhetjük magunknak, hogy a műtétet követő harmadik napon a pácienseink 97%-át hazaküldjük. Amennyiben a beavatkozás és a kezelés rehabilitációt igényel, azt a műízületi vagy traumatológiai műtétekhez kialakított speciális protokoll szerint irányítjuk. Ez általában többnapos intenzív rehabilitációt jelent, amelyben képzett gyógytornászok vesznek részt, és olyan rehabilitációs segédeszközöket használnak, mint a motoros sín és a különböző rehabilitációs csigák. A rehabilitáció közvetlenül a beteg ágya mellett, de leggyakrabban egy erre kijelölt tornateremben vagy jó idő esetén a kórház teraszán, a szabadban zajlik.